Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Merkillä on väliä

 

”Merkillä on väliä, kun halutaan nostaa tuotteen arvoa ja luoda kiinnostavaa brändiä”.

Useasti brändin toiminnan kulmakivinä ovat kotimainen tuotanto, nopea toimitus, hyvä laatu, kestävä kehitys ja asiakaslähtöisyys.

Kangasmerkkien kudontajäljen tarkkuus perustuu suureen kudontatiheyteen. Eron huomaa, kun merkkiin halutaan pieniä ja tarkkoja yksityiskohtia. Tuotanto ja laadunvalvonta halutaan pitää omissa käsissä. Näin yritys pystyy seisomaan valmistamien tuotteiden takana ja toisaalta vastaamaan asiakkaiden erikoisempiinkin toiveisiin.

Asiakkaina on pienompelimoja, suuria tekstiilialan yrityksiä, verhoomoja, nahkateollisuutta, urheiluseuroja, t-paita painatus, matkailualan yrityksiä, työvaateteollisuutta sekä laaja kirjo suuria ja pieniä yrityksiä, jotka haluavat yrityslogon näkyvän asuissa tai tuotteissa. Useasti tilauksia tekevät tavalliset pienyritykset, jotka logollaan haluavat nostaa tuotteen tai yrityksen arvoa ja tunnettuutta. Tuotteessa näkyvä merkki on merkittävä myynnin edistäjä. Ostavalle asiakkaalle merkki tuo luottamusta tuotteen valmistajaa kohtaan. Merkki luo myös tuotteelle lisäarvoa ja antaa viimeistellyn kuvan, mikä on ensiarvoisen tärkeää brändiä rakennettaessa. Tuotteessa näkyvä merkki parantaa tuotteen ja yrityksen tunnistettavuutta.

Tekstiileissä on myös niin sanottuja pakollisia teknisiä merkkejä, jotka liittyvät kokoon, pesuohjeisiin ja erilaisiin sertifiointeihin. Ne kaikki voidaan tilata ompelulankoja myöden samalta kotimaiselta valmistajalta. Uusia merkkejä ja brodeerauksia suunnitellaan ja valmistetaan eri yrityksille vuodessa tuhansia. Vientikauppaa tehdään Suomesta Ruotsiin ja Baltiaan.

 

Tekstiiliteollisuuden kilpailuvaltti Suomessa

 

Tekstiiliteollisuudessa, kuten monilla muillakin teollisuudenaloilla sekä tuotannon että alihankinnan siirtäminen halpatuotantomaihin houkuttaa monia yrityksiä. Kotimaisen tekstiiliteollisuuden säilymiselle elinvoimaisena on kuitenkin vielä edellytykset – sen tulevaisuus on vahvassa osaamisessa ja yhdessä tekemisessä.

 

Yksi tärkeistä selviytymisen ja menestymisen keinoista on sen ymmärtäminen, että kaikkea ei aina tarvitse tehdä itse. Oma ydinosaaminen on tunnistettava ja resurssinsa keskitettävä sen ympärille. Viisas verkostoituminen on osa ajankuvaa ja luo mahdollisuuden olla järkevällä tavalla tehokas. Itse tehdään kokonaisuudesta ne osa-alueet, jotka parhaiten hallitaan. Muuten luotetaan yhteistyökumppaneihin ja ostetaan heiltä se osaaminen, jonka he paremmin taitavat.

©2019 Tekstiilipainatus - suntuubi.com